|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
gokhan

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 10:47 am Mesaj konusu: Ürün İnceleme - RAM3 - yükseklik verisi kaydedicisi |
|
|
Epeydir aramama rağmen bir türlü bulamadığım zlog'a alternatif olarak Sevgili Ateş'in (atesus) bu ürünü önermesi üzerine şu adresten => http://home.epix.net/~rcbrust/ satın aldım.
Çok küçük olduğu için zarf içerisinde gönderilen ürün üç gün içerisinde elime geçti. Ürünle birlikte yazılım CD'si (aslında yazılım bu internet sitesinde ücretsiz olarak paylaşılıyor. Güncellemeleri de ücretsiz.) veri aktarım kablosu (com port bağlantılı), pil kablosu, koruma süngeri ve kullanım kılavuzu ile birlikte geliyor.
Evet, sitesinde de küçük olduğu zaten yazılı. 2 gr olduğu da belirtilmiş. Ama elinize alana kadar bu kadar küçük olduğunu düşünemiyorsunuz. Bir nevi hap büyüklüğünde. Hatta şu bakkallarda bile satılan gripin haplarının yarısı kadar
Kullanımı oldukça pratik ve basit. Dün akşam biraz inceleme fırsatım oldu. Ürünün bence üç tane eksi yönü var.
1) ürün çalışırken sürekli bipliyor. Bu bipleme aynı zamanda saniyedeki veri kaydetme sıklığını da gösteriyor. Eğer saniyede iki defa veri kaydediyorsa saniyede iki defa bipliyor. (Sarp uyuduğu için evde pek fazla oynayamadım.)
2) Bilgisayara com port'dan bağlanıyor. Neredeyse bugün tuvalete bile USB porttan giderken, bunu değiştirmemeleri yakışmamış. Eğer bilgisayarınızda com port yok ise bir de USB/com port dönüştürücü almanız gerekmekte (15-25 TL arası)
3) Cihazı bilgisayara bağladınız ve veriyi aktardınız. Veri aktarımı bittikten sonra cihazı 10 saniye içerisinde bilgisayardan ayırmaz iseniz, içindeki bütün veri otomatik olarak siliniyor. 10 saniyeden önce çıkarırsanız veriyi koruyorsunuz. Bence silme işlemi isteğe bağlı olmalıydı.
Sabah evden işe gelirken cihazı açtım ve işe geldiğimde veriyi yükledim.
İşte örnek veri.
Yazılım benim için yeterli.
- Veriyi bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz ve daha sonra tekrar erişebiliyorsunuz.
- Seçeceğiniz iki zaman dilimi arasındaki "climb/sink rate" size otomatik
olarak veriliyor.
- Başlangıç noktanız 0 yükseklik olarak kabul ediliyor. Ama daha sonra siz herhangi başka bir zamandaki yüksekliği sıfır olarak işaretleyebiliyorsunuz ve tüm data otomatik olarak ona göre değişiyor. (grafikteki -10 ve - 5 dakikalar arası boğaz kenarında gittiğim süre. Deniz seviyesi.)
- Sıcaklık ve bulunduğunuz yüksekliği girdiğinizde buna göre hata payı biraz daha azalıyor ve okuduğu basınç değerlerini buna göre yeniden derliyor.
Diğer artıları
-Cihazdaki bilgiyi hiç silmeden saniyede bir veri kayıt aralığı ile 18 saat kullanabiliyorsunuz.
-3V-15V aralığında çalışıyor. Tek hücreli lipo kullanabilirsiniz ya da doğrudan receiver'ınızın boş bir kanalına takabilirsiniz.
-toplam tüketim 5mA. 100mA'lik tek hücreli bir lipo ile 20 saat cihazı besleyebilirsiniz.
- Cihazı dilediğiniz kadar kapatıp yeniden başlatabilirsiniz. Açtığınızda kaydetmeye kaldığı yerden devam ediyor. Silmek için bilgisayara bağlamanız gerekli.
- Veri aktarım hızını saniyede 1, 2, 5 ve 10 olarak belirleyebiliyorsunuz.
- Satıcının adı Randy. Emaillerinize çok hızlı cevap veriyor. Elinde ürün mevcut ve ödeme yapılır yapılmaz sevk ediyor. Ben takip numarası olsun diye express mail istedim. (Özel isteklerinize olumlu yaklaşıyor !)
Umarım f3J çıkış çalışmamda bana yardım edecek veriler elde edebilirim.
Sevgiler.
NOT : Elimin boyutları sandalye kadar çıkmış Sizi yanıltmasın, o kadar büyük değildir  _________________ Gokhan Ozdemir
gknozdemir@gmail.com
Istanbul, 1972
"gogi"
www.oglumuz.com
En son gokhan tarafından Prş Oca 28, 2010 11:26 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
gokhan

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 11:21 am Mesaj konusu: LOLO2/ALTI2 Yükseklik kaydedicisi |
|
|
Eser'in isteği ile Lolo2/Alti2 ile Ram3 arasındaki farkları kısaca paylaşmaya çalışacağım.
Önemli not : Lolo2/Alti2 'yi kullanmadım, hiç görmedim. Bu ürün ile ilgili bilgiler için referans kendi internet sitesidir. http://rc-sailplane.com/accessory/lolo/lolo_logger_e.htm. Öte taraftan Ram3 ile de henüz pratik yapma şansım olmadı. Yazılı olan bilgiye dayanarak kıyaslama yapmaya çalışacağım. Eğer ürünlerden birini ya da her ikisini de denemiş olan varsa yorum yapmalarından memnuniyet duyarım.
Bu tabloya göre RAM3 kesinlikle sunduğu özelliklerle LOLO2'den daha iyi bir notu hakediyor. _________________ Gokhan Ozdemir
gknozdemir@gmail.com
Istanbul, 1972
"gogi"
www.oglumuz.com |
|
| Başa dön |
|
 |
gokhan

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 3:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Düzeltme : Lolo2/ Alti2 diye yazılan ürün aslında "LOLO Racer" olmalı. _________________ Gokhan Ozdemir
gknozdemir@gmail.com
Istanbul, 1972
"gogi"
www.oglumuz.com |
|
| Başa dön |
|
 |
MelihK

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gökhan,
Çok güzel olmuş incelemen eline sağlık. Bukadar küçük olduğuna ve bu boyuta bir de buzzer sığdırmış olmaları delice geliyor bir ara ben de birtane alayım.
Sıcaklık kompanzasyonu nasıl? eş yükseklikte yükselip alçaldığını sanıyor mu, senin ev iş yolunu bilmediğim için grafiği okuyamıyorum, yorumu senden alalım?
Ben yazılımını ve uygulamasını çok beğendim, eksi puan olarak söylediğin RS232(seri) gayet normal aslında, çünkü USB küçük ve ucuz bir işlemcinin kapasitesi dahilinde olamayan birşey malesef, RS232 de en iyi endüstriyel standart olarka tüm işlemcilerde mevcut. Normalde çözüm olarak cihazın yanında bir usb-rs232 adaptörü vermesi daha doğru olurdu, ben hobbycity de satılan kumanda programlama kablosunu kullanıyorum ürünlerimde, 3 dolar fiyatı var ve çok güzel bir de kutu ve kablosu
Çözünürlük dehşet verici, benim tahminim isveç malı bir basınç sensörü kullanıyor, o çözünürlük sadece o sensörlerde var, ben de numune alacağım ama adedi 26€ el yakıyor  _________________ Melih Karakelle (1976)
http://www.melihkarakelle.com |
|
| Başa dön |
|
 |
gokhan

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 10:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Melih,
İncelemen ve oynaman için örnek veri ekliyorum.
Bu da eve dönerken kaydedildi.
Zamanlara göre yorumlayabilmen için
0:00:00 Hacıosman'dan sahilyoluna indiğim nokta. Rakım 0. Sarıyer'e doğru gidiyorum.
0:06:00 Alışveriş için sarıyer içinde duruyorum.
0:13:00 Alışveriş bitiyor ve rumeli fenerine (Koç üniversitesine) doğru hareket ediyorum.
0:18:00 Siteye girerken yokuş aşağı inilip, sonra da çıkılan V şeklinde bir yer var.
0:19:06 Sitenin kapısındayım. Kapı sitenin en üst noktasında.
0:20:40 Park ediyorum.
Data için buraya tıkla
Sevgiler,
İncelerken gözüme çarpan diğer bir eksi yönü ise zaman skalası dakika cinsinden. Keşke bunu saniyeye de çevirebilsek. Gerçi start ve end noktalarını belirleyince saniyeyi veriyor ama keşke o noktalar için de salise görebilsek  _________________ Gokhan Ozdemir
gknozdemir@gmail.com
Istanbul, 1972
"gogi"
www.oglumuz.com |
|
| Başa dön |
|
 |
gokhan

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 10:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Biraz önce Randy'e yazılımda X ekseni için dakika yerine saniye olup olamayacağını sordum, bakalım ne cevap gelecek. _________________ Gokhan Ozdemir
gknozdemir@gmail.com
Istanbul, 1972
"gogi"
www.oglumuz.com |
|
| Başa dön |
|
 |
MelihK

|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Programda veriye zoom yapılabildiği görünüyor, sanırım bir noktaya zoom yaparsan saniye olarak da görmen mümkün olur. haksız mıyım? _________________ Melih Karakelle (1976)
http://www.melihkarakelle.com |
|
| Başa dön |
|
 |
gokhan

|
Tarih: Cum Oca 29, 2010 9:39 am Mesaj konusu: |
|
|
Melih,
Zoom yapsan da bir şey farketmiyor.
x ekseni dakika olarak gösteriyor.
Randy cevap yazmış, yazılımı değiştirme gibi bir planım şimdilik yok diye.
Ancak yazılımın bir avantajı değerleri csv olarak export edebilmek. Böylece excel'de dilediğin gibi grafiklendirebiliyorsun. _________________ Gokhan Ozdemir
gknozdemir@gmail.com
Istanbul, 1972
"gogi"
www.oglumuz.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|