| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
encan

|
Tarih: Çrş Ağu 19, 2009 7:47 am Mesaj konusu: Havadan sudan konular |
|
|
Forumda havadan sudan konuların konusulması için bir anabaşlık iyi olmazmı?
Kafamda birşey var yazmak istediğim ama nereye yezacağımı kestiremedim bir türlü. _________________ Kalkışlar işteğe bağlıdır, inişler zorunlu.
Engin Cansız - 1981
İSTANBUL |
|
| Başa dön |
|
 |
ufoz

|
Tarih: Çrş Ağu 19, 2009 10:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
O zaman ilk havadan sudan konu benden
İstanbulda hava epeydir hep aşırı rüzgarlı. Hatta fırtınalı bile denebilir. Ondan evvelde yağmurluydu.
O yüzden bu sene pek fazla çatalca uçuş fotoğrafı yok.
Bu pazar Orhanlı ve Çatalca için hava verileri umarım iyi çıkar. _________________ Ufuk Oezben - 64
Her söylediğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söyleme. |
|
| Başa dön |
|
 |
modellerim

|
Tarih: Prş Ağu 20, 2009 10:55 am Mesaj konusu: |
|
|
selam suyun sogutma özelligi havadan sekiz kat fazla imiş _________________ Alaettin Şahinbaş 1960 gaziosmanpaşa durgun sular yıldızları yansıtır. |
|
| Başa dön |
|
 |
encan

|
Tarih: Cmt Ağu 22, 2009 8:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben modelcilik veya havacılı ileilgili ingilizce terimlerin Türkçe karşılıklarını sormak içinbir başlık açmak istiyorum. Bilmediğim bazı kelimeler var...
Mesela bu başlığı koyabileceğim bir ana başlık bulamadım. _________________ Kalkışlar işteğe bağlıdır, inişler zorunlu.
Engin Cansız - 1981
İSTANBUL |
|
| Başa dön |
|
 |
sxysl
|
Tarih: Cmt Ağu 22, 2009 10:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Engin, görünen o ki pek ilgi yok. Yazanlar malum bir kaç kişi.
Sen en iyisi sorunu gene bu başlık altında sor. Bakanlardan bilen olursa yanıtlar.
Biraz da yaz dönemi olmasından kaynaklanan bir ilgisizlik var.
Kolay gelsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
istifcik
Site Admin

|
Tarih: Cmt Ağu 22, 2009 11:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Engin,
foruma ilişkin talebin doğrultusunda istediğin başlığı açtım.
Genel Teknoloji, Teori, Tasarım.. altında
http://www.pistbasi.com/forum/viewtopic.php?t=1187&highlight= l
inkinde HAVACILIK ve MODELCİLİKLE İLGİLİ TURKÇE ve YABANCI TERİMLER başlığı sanırım senin istediği karşılıyacak bir başlık, merak ettiklerini bu başlık altında sorabilir ve sende mevcut olan bilgileri yine bu başlık altında paylaşabilirsin.
Kadir _________________ Kadir İSTİFÇİ - 1963 - ESKİŞEHİR
"NEVER WALK ALONE, WALK TOGETHER"
ESHAVK - Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
http://www.teknohobi.com
TUR-168 |
|
| Başa dön |
|
 |
modellerim

|
Tarih: Cmt Ağu 22, 2009 1:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Windshear nedir? (Rüzgar Kırılması)
Windshear (rüzgar kırılması), atmosferdeki iki nokta arasında rüzgarın hızındaki veya yönündeki ani ve şiddetli değişikliğe denir. Farklı sıcaklıktaki cepheler, rüzgarın ani yön değiştirmesine sebep olan yüzey şekilleri ve hava ile yeryüzeyi arasındaki ısı farklılıkları windshear’a neden olabilir.
Mesela sağnak yağış sonrasında soğuk hava aniden çöker ve yere çarparak değişik yönlere dağılır. Bu esnada ısınarak yeniden yükselmeye başlar, bu da farklı yönlere rüzgar oluşumunu başlatır. Bütün bu olaylar yer seviyesinden sadece 20-30 metre yükseklikte meydana gelebilir. Süratin yavaş, irtifanın alçak olması nedeni ile uçuşun en kritik safhaları olan iniş veya kalkış anında yer seviyesi ile 3000 feet (yaklaşık 1000m) arasında meydana gelebilecek windshear’lar uçuş güvenliğini tehlikeye sokabilecek en önemli hadiselerden biridir.
Alçalmada pilotlar, rüzgarın uçağa etkilerini minimuma indirmek için gaz kollarını bir miktar açarak daha süratli bir iniş gerçekleştirirler. Eğer windshear kuvvetli ise pilot inişten vazgeçer (pas geçmek) ve bunu hemen kuleye rapor eder. Kule de bu pilgiyi pilot raporu (pirep) olarak iniş kalkış yapan tüm uçaklara bildirir. Nadir olarak rastlansa da kuvvetli windshear’lar uçaklar için büyük tehdit oluşturabilir. _________________ Alaettin Şahinbaş 1960 gaziosmanpaşa durgun sular yıldızları yansıtır. |
|
| Başa dön |
|
 |
plokoon

|
Tarih: Cmt Ağu 22, 2009 5:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ankara şu an:
29'c ve bulutsuz
rüzgar kuzey yönünde 3 şiddetinde
cmt 27° | 14°
paz 28° | 14°
Pzt 29° | 12 _________________ E.M.U. = Eyüp Mert UZUNLU
1993 ANKA Takımı.
ANKA 2m bitmek üzere fotoğrafları ekleyeceğim.
http://emu-rc-hobi.tr.gg
Everyone is the arthitect of their own future. |
|
| Başa dön |
|
 |
ufoz

|
Tarih: Pzr Ağu 23, 2009 12:19 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu akşam Atölye Hilal'de (HilalHobbyland Erol'un dükkanı Atölyeye de çevirdik sonunda ) iftar saatinden sonra 3 adet 1.5 metrelik nitrolu trainer topladık.
Benim 12 yıllık OS 32 SX motor, ASP 46 lıklarla yanyana gelince sivrisinek gibi kalıyor
32SX e yeni sıfır karbüratör takıldı. Sonuç mükemmel. Motor 8 yıl yatmış, geçen sene yazın depodan çıkarılıp temizlenmiş ama karbüratör içinde paslanan iğne nedeniyle oluşan sıkışma giderilemediğinden gaz açıp kaparken sıkışma yapıyor bu yüzdende birden kapanma sonucu stop ediyordu. Bir yıl içindeki nitroyla yatan motor, hiç temizlik dahi yapmadan bir iki darbede çalıştı   .
Yarın aynı uçakta OS32sx - ASP46 efor farklarını göreceğiz bakalım sonuç ne olacak   . _________________ Ufuk Oezben - 64
Her söylediğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söyleme. |
|
| Başa dön |
|
 |
email
Kayıt: 10 Tem 2009 Mesajlar: 316 Konum: alibeyköy/istanbul Offline
|
Tarih: Pzr Ağu 23, 2009 12:54 am Mesaj konusu: |
|
|
pek havadan sudan değil ama bir aklıma takılan bir soru var.
pilot lastik motorlu modelin kanat boyutunu 1/4 oranında büyüttüm. yani 4 bölümden oluşan kanat parçasını 5 bölüm olarak inşa ettim (teknik terimi nedir bilemediğimden böyle tanımladım). soru şu kanat boyu büyüdü diye ağırlık merkezide değişmiş midir. hesaplama programlarına verileri girdiğimde burna doğru değişiyor gözüktü. fikri olan var mıdır? _________________ emil çiçektaş/1979
sendeki 1 lira ile bendeki 1 lirayı değiştirirsek yine bir liramız olur, bendeki 1 bilgi ile sendeki 1 bilgiyi değiştirirsek ikimizdede 2 bilgi olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
SSenol

|
Tarih: Pzr Ağu 23, 2009 11:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benimkisi tam havadan sudan olacak bir konu..
Hic isyerine gitmek icin ne kadar zaman harcadiginizi düsündünüzmü ?
Ben son 5 yildir calistigim Sirkete gidip gelmek icin 3900 saat yada baska bir hesapla 162 günümü yollarda gecirmisim.
Kisacasi günde en az 3 saatim yollarda geciyor .  _________________ Soner Senol-1975
Kartal - Istanbul |
|
| Başa dön |
|
 |
encan

|
Tarih: Pts Ağu 24, 2009 7:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Soner bey,
Bu beni her zaman düşündüren bir konu. 3 ay öncesine kadar bende 1.5 saat git gel yapıyordum. Aynen sizin gibi günde 3 saat yollarda harcamak bence çok büyük kayıp.
Bugünlerde insanın zamanı oldukça kıymetli. Helede bizim gibi model uçaklarla uğraşanların
Sırf bu yüzden çalıştığım fabrika yakınlarında bir ev tuttum. Artık evle iş yerim arası dolmuşla 5-6 dakika sürüyor. Şehirden çok uzaklaşmış olmama rağmen ben bunu tercih ediyorum...
Şimdilik durum bu. Ama ne olacağı hiç belli olmaz. Bu günlerde bir iş olanağı daha çıktı. Tekrar taşınma durumu olacak gibi görünüyor (hemde istanbula) daha bu eve tam anlamıyla yerleşememişken. _________________ Kalkışlar işteğe bağlıdır, inişler zorunlu.
Engin Cansız - 1981
İSTANBUL |
|
| Başa dön |
|
 |
SSenol

|
Tarih: Pts Ağu 24, 2009 7:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Engin...
Seni bekliyoruz o zaman.  _________________ Soner Senol-1975
Kartal - Istanbul |
|
| Başa dön |
|
 |
SSenol

|
Tarih: Pzr Oca 31, 2010 4:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Almanyanin hangi sehrine giderseniz gidin fark edeceginiz ilk seylerden biri cok fazla yapancinin yasadigi olacaktir. Durum öyle bir hal almis ki bazi sehirlerde Almanlardan fazla yabancilar yasamaktadir.
Öyleki gecenlerde bir tanidigimin yakinin cocugu Devletin Anaokuluna baslamis ( Frankfurt Merkez) . 20 kisilik sinifta sadece 1 Alman cocugu varmis.... ( Gülermisin aglarmisin)
Isim geregi sürekli Almanya ve almancilar ile hasir nesir haldeyim. Bir kac yildir hep sunu savunurum. Yakin gelecekte Almanyada gercek anlamda Alman kalmayacak. Almanya Alman vatandasligina gecmis Almancilardan olusacak.
(Ülkem insani cok caliskan masallah ama bu basarinin tek sahibi biz Türkler degiliz tabi)
Görünüse bakilirsa düsündügüm anlamdaki " Yakin gelecek" cok da uzak degilmis. _________________ Soner Senol-1975
Kartal - Istanbul |
|
| Başa dön |
|
 |
zirh
Site Admin

Kayıt: 31 Arl 2007 Mesajlar: 2463 Konum: Muğla - Bodrum Online
|
Tarih: Pzr Oca 31, 2010 5:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
| SSenol yazmış: | Almanyanin hangi sehrine giderseniz gidin fark edeceginiz ilk seylerden biri cok fazla yapancinin yasadigi olacaktir. Durum öyle bir hal almis ki bazi sehirlerde Almanlardan fazla yabancilar yasamaktadir.
Öyleki gecenlerde bir tanidigimin yakinin cocugu Devletin Anaokuluna baslamis ( Frankfurt Merkez) . 20 kisilik sinifta sadece 1 Alman cocugu varmis.... ( Gülermisin aglarmisin)
Isim geregi sürekli Almanya ve almancilar ile hasir nesir haldeyim. Bir kac yildir hep sunu savunurum. Yakin gelecekte Almanyada gercek anlamda Alman kalmayacak. Almanya Alman vatandasligina gecmis Almancilardan olusacak.
(Ülkem insani cok caliskan masallah ama bu basarinin tek sahibi biz Türkler degiliz tabi)
Görünüse bakilirsa düsündügüm anlamdaki " Yakin gelecek" cok da uzak degilmis. |
Soner' ciğim bunun sebebi, Almanların çocuklarını yabancıların gittiği okullara, özelliklede ana okullarına pek göndermek istememelerinden oluyor.  _________________ Cem ZIRH - 1962 TUR-315
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.. Ziya Paşa
http://rcmodelairplane.tr.gg/ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|