| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
sxysl
|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 8:24 am Mesaj konusu: |
|
|
Hüseyin eline sağlık. Güzel oldu. Uçuşunda iyi olmasını dilerim.
Not: Benzer endişe bende de var şu sıra. 200 Watt tover çan motoru 1000 gr. full uçuş ağırlığına sahip modele koştum. Bakalım kalkacakmı?
Bitmek üzere olan benim modelde bu:
 |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

Kayıt: 22 Ağu 2009 Mesajlar: 22 Konum: Edirne/Keşan/İpsala-Çanakkale/Merkez Offline
|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 11:36 am Mesaj konusu: |
|
|
| zirh yazmış: |
Öyle ise ben de yorumumu yazayım...:
Modelin şirin olmuş, zevkle modelini uçur.
Öneri: Karbon çubuklarla kanatlara yaptığın desteklerin aynısından, gövdenin altına boylu boyunca yap. Sert inişlerde modelin gövdesi kırılmasın.
Selamlar.. |
Teşekkür ederim Cem abi.Malesef elimde karbon çubuk kalmadı ama lifli bant ile bantlayabilirim gövdeyi en azından biraz daha mukavemetli olacaktır.
Kırımsız uçuşlar dilerim. _________________ Hüseyin KARTOL
 |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

Kayıt: 22 Ağu 2009 Mesajlar: 22 Konum: Edirne/Keşan/İpsala-Çanakkale/Merkez Offline
|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 11:39 am Mesaj konusu: |
|
|
| Tayyar yazmış: | Evet, şirin bir model.
Bu yaz bi tur verirsin artık, Hüseyin!?
 |
Tabikide Alp Abi lafı bile olmaz yeterki uçsun.Bu modeli bizim kulüpteki daha önce hiç uçmamış arkadaşları eğitmek için kullanmak istiyorum son sözü hava söyleyecek tabiki
İyi günler. _________________ Hüseyin KARTOL
 |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 11:44 am Mesaj konusu: |
|
|
| sxysl yazmış: | Hüseyin eline sağlık. Güzel oldu. Uçuşunda iyi olmasını dilerim.
Not: Benzer endişe bende de var şu sıra. 200 Watt tover çan motoru 1000 gr. full uçuş ağırlığına sahip modele koştum. Bakalım kalkacakmı?
Bitmek üzere olan benim modelde bu:
|
Teşekkür ederim Mehmet abi.
Kaplama almasaydı yani +170 grm ağırlık uçacağına kesin gözüyle bakıyordum.Lakin bu şekildede deneyeceğim.Uçağın kanat alanı gayet geniş ona güveniyorum birazda Daha önce 200 watt tower ı yine benim kendi tasarımım olan Extralarge modelimde kulllanmıştım yaklaşık ağırlığı 900 gramdı ve öylesine hızlı gidiyorduki anlatamam sınırlardada olsa modelinizi taşıyacaktır ama apc 8*4 pervane takmanız halinde:) Yalnız çok fazla son gazda gitmeyin her an motor yanabilir...
Modelinizin uçuşunu bende merakla bekliyorum.
Kırımsız uçuşlar... _________________ Hüseyin KARTOL
 |
|
| Başa dön |
|
 |
sxysl
|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 1:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öneriler için teşekkürler Hüseyin cim.
Bu konu olan motordan hayli kullandım. Perfonmansını da biliyorum. O yüzden modelin kanatlarını vs. kalın birşeylerle kaplamadım. Sadece şeffaf koli bantı ilekapladım. Warbird var bir tane bir kaç aydır uçurduğum ''messeschmitt'', model full uçuş ağırlığı 700 gr. Ve 200 watt motorun neler yaptığını anlatmak zor. Ancak kısa süreli tam gazlar oluyor. Yoksa görüş alanında tutmak zor. Üstelik 8x6 APC ile..
KaRaMel'in uçuşunu bekliyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 7:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
| sxysl yazmış: | Öneriler için teşekkürler Hüseyin cim.
Bu konu olan motordan hayli kullandım. Perfonmansını da biliyorum. O yüzden modelin kanatlarını vs. kalın birşeylerle kaplamadım. Sadece şeffaf koli bantı ilekapladım. Warbird var bir tane bir kaç aydır uçurduğum ''messeschmitt'', model full uçuş ağırlığı 700 gr. Ve 200 watt motorun neler yaptığını anlatmak zor. Ancak kısa süreli tam gazlar oluyor. Yoksa görüş alanında tutmak zor. Üstelik 8x6 APC ile..
KaRaMel'in uçuşunu bekliyorum. |
Merhaba Mehmet abi bende 180 watt olanından sipariş geçicem karamel için.Ve 8*4 Apc kullanacam.Ama siz uçtuğunuza göre bende 8*6 apc alabilirim. Bu gün karamel ilk uçuşunu gerçekleştirdi videonun onaylanmasını bekliyorum paylaşacağım.Kullandığım donanım tamda düşündüğüm gibi ucu ucuna yetti ve pist ise sular içindeydi ama yinede denememi yaptım ve uçtum.En kısa zamanda yeni donanımla yeni uçuşlar yapacağım gerçekten motor yetersiz çok zorlandı model. _________________ Hüseyin KARTOL
 |
|
| Başa dön |
|
 |
sxysl
|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hüseyincim sen yinede 8x3,8 yada 8x4 kullan. Benimki 12T delta sarım olanlardan.
180 watt olanların biraz nazlı olduğunu bir kaç yerde okudum. Isınma yada yanma olbilir.
Modelin ilk testinde başarılı olmasına sevindim.
Devamının resım ve videolarını gormek dileğiyle.  |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

|
Tarih: Prş Şub 04, 2010 10:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet arkadaşlar videom onaylandı linkini veriyorum metacafe videolarının nasıl ekleneceğini bilen varmı acaba?
http://www.metacafe.com/watch/4120519/karamel/
Tam düşündüğüm gibi üzerindeki 80 watt motor ve 7.4 volt pil yetersiz geldi ancak elimdeki malzemeler bunlardı.11.1 volt pil ve 200 watt yada 180 watt tower pro ile daha güzel uçuşlar olacaktır.Karamel projemizide başarıyla tamamlamanın gururu içersinde artık rahat bir uyku çekebilirim.
İyi seyirler kırımsız uçuşlar...ilk uçuş hakkında yorumları bekliyorum  _________________ Hüseyin KARTOL
 |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

|
|
| Başa dön |
|
 |
ates

Kayıt: 03 Arl 2007 Mesajlar: 618 Konum: İstanbul-Atakent Offline
|
Tarih: Cmt Şub 06, 2010 8:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
gayet güzel uçuyor.Ellerinize sağlık. Rüzgarlı havalarda uçurmam diyorsanız bence ellemeyin. _________________ Ateş Bilgin -1964
TUR-320
35.090 ( 69 ) - 35.150 ( 75 ) - 35.160 ( 76 ) |
|
| Başa dön |
|
 |
zirh
Site Admin

Kayıt: 31 Arl 2007 Mesajlar: 2463 Konum: Muğla - Bodrum Offline
|
Tarih: Cmt Şub 06, 2010 8:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence de güzel uçuyor, Hüseyin. Tebrik ederim..
Modeli uçurdukça, daha üzerinde iyileştirmeler yaparsın. _________________ Cem ZIRH - 1962 TUR-315
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.. Ziya Paşa
http://rcmodelairplane.tr.gg/ |
|
| Başa dön |
|
 |
hkartol123

|
Tarih: Pzr Şub 07, 2010 12:34 am Mesaj konusu: |
|
|
| ates yazmış: | | gayet güzel uçuyor.Ellerinize sağlık. Rüzgarlı havalarda uçurmam diyorsanız bence ellemeyin. |
Teşekkür ederim Ateş bey.Aslında F-5 uçağımdan pili söktümde taktım 11.1 volt 1000 Mah pil küçük geliyor ve arada esc kesiyor sanırım pervane büyük olduğu için pilin C değeri yetişmiyor.Zaten bunu idarelik takmıştım yeni motor ve pilim gelince daha güzel olacaktır.Rüzgarlı havaları daha çok seviyorum daha bir eğlenceli oluyor pilotaj geliştirmek için birebir
| zirh yazmış: | Bence de güzel uçuyor, Hüseyin. Tebrik ederim..
Modeli uçurdukça, daha üzerinde iyileştirmeler yaparsın. |
Cem abi teşekkür ederim.Her sömestrda olduğu gibi bu tatildede bir model yapıp geleneğimi devam ettirdiğim için çok mutluyum.
iyi geceler ve kırımsız uçuşlar dileğiyle... _________________ Hüseyin KARTOL
 |
|
| Başa dön |
|
 |
sxysl
|
Tarih: Pzr Şub 07, 2010 8:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Hüseyin, bu kez 3-4 mt koşu ile havalanmış.
Gayet güzel de uçmuş. Geliştirmeye açık bir model.
Yeni başlayacak modelcilere uygun bir model.
Eline sağlık. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|