Ben kendimi tutamaz, alargadaki gemilerin üzerinde bir tur atardım. _________________ Cem ZIRH - 1962 TUR-315
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.. Ziya Paşa
http://rcmodelairplane.tr.gg/
Ben kendimi tutamaz, alargadaki gemilerin üzerinde bir tur atardım.
Cem Bey düşünmedim değil bunu ama pil bitme veya teknik problemlerin olabileceği aklıma gelince frenliyorum
ama güzel fikirler var benimde biraz zaman lazım.. _________________ boran oran
1974/istanbul
uzun zamandır denemek istediğim helikopterle FPV olayını sonunda dün deneyebildim.
Easystar ile yaptığım FPV de rahatlıkla sağa-sola bakıp seyre dalıyordum,pil derdi olmadan uzun uzun uçuş yapıyordum,
trex 450 ile yaptığım FPV uçuşa ilk dakikalarda alıştım, verdiğim komutlara ani tepkiler çok güzel,yavaş kullanabildiğim zaman gerçekten çok güzel oluyor,ufuk çizgisine paralel uçuşlar uçağa göre çok rahat ama yinede 7 dakika tutup uçuşta fazla uzağa gitmemek gerekiyor.
Helikopteri uçurmak çok zor bu yüzden FPV yapmak imkansız diyordu birçok helikopter kullanıcısı ama bu video tam tersini söylüyor.
Bu uçuşu gözlükle yaptınız değil mi?
Tek kelime ile harika
RCGroups üyeliğiniz varsa fpv başlığında paylaşın yoksa ben paylaşacağım
Melih Bey teşekkür ederim
Uçuşu gözlükle yaptım,3 kez kalkış yaptım sadece ilk kalkışta 2 metre yükseldikten sonra gözlüğü taktım,birde inişlerde 3-4 metre yukardayken gözlüğü çıkardım,
Aslında bende zor olmasıyla ilgili çok şeyler okudum ama Easystarla çok uçtuğum için pek sorun olmadı.aslında helikopterdeki görüntü çok daha iyi oluyor.
RCGroups üyeliğim yok,yüklerseniz sevinirim _________________ boran oran
1974/istanbul
-uçuşlarımı Sony DCR-HC32E ile kayıt ediyorum,bende daha sonra bilgisayara atarken uğraşıyorum
-uçuş yaptığım yerdeki yamacın iki yanıda uçurum şeklinde,30-40 metre derinlik var,normal havada bile oldukça rüzgarlı,kargalar,martılar bol bol yamaca gelip uçuş yapıyorlar,aslında ben yamaç konusunda deneyimli olmadığımdan uçuş için nasıldır pek kıyaslama yapamayacağım,ama easystar'la kamerasız,motoru kullanmadan çok rahat uzun süre havada kalıyor,
yamacın ne tarafa baktığı ise:
uçuşa başlarken görülen,karşıda,soldan-sağa uzanan deniz; karadeniz.
sağ taraf ilerde gümüşdere-kilyos'a uzanıyor.
yamaç denize paralel ve rüzgar genelde denizden geliyor.
selamlar. _________________ boran oran
1974/istanbul
-uçuşlarımı Sony DCR-HC32E ile kayıt ediyorum,bende daha sonra bilgisayara atarken uğraşıyorum
-uçuş yaptığım yerdeki yamacın iki yanıda uçurum şeklinde,30-40 metre derinlik var,normal havada bile oldukça rüzgarlı,kargalar,martılar bol bol yamaca gelip uçuş yapıyorlar,aslında ben yamaç konusunda deneyimli olmadığımdan uçuş için nasıldır pek kıyaslama yapamayacağım,ama easystar'la kamerasız,motoru kullanmadan çok rahat uzun süre havada kalıyor,
yamacın ne tarafa baktığı ise:
uçuşa başlarken görülen,karşıda,soldan-sağa uzanan deniz; karadeniz.
sağ taraf ilerde gümüşdere-kilyos'a uzanıyor.
yamaç denize paralel ve rüzgar genelde denizden geliyor.
selamlar.
Cevapların için teşekkür ederim Boran..
Mini DVR lar var oldukça pratik, araştırıyorum. Uygun birşey bulmaya çalışıyorum. SD karta görüntüleri kaydedeni var. Ondan da bilgisayara atmak çok basit. Bulabilirsem buradan paylaşırım.
Deneyimli olmasan da anlattığına göre, yamaç uçuşu yapmışsın zaten..
Yamacın uçurum olması önemli değil, iyi çalışması önemli. Rüzgara karşı olması ve genelde rüzgar olması, iniş için büyük bir düz alan olması çok güzel.
Oraya bir bakmak lazım..
Selamlar.. _________________ Cem ZIRH - 1962 TUR-315
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.. Ziya Paşa
http://rcmodelairplane.tr.gg/
Tarih: Pzr Ağu 22, 2010 2:37 am Mesaj konusu:
Güzel uçuş olmuş irtifa görüntüleri harika. Çoktandır yerel fpv izlemiyorduk hareketlendirmek lazım bu tarafı. _________________ Recep CEYLAN
1977-ANKARA
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız