Forum Ana Sayfa

SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Son 24 Saatte gelen MesajlarSon 24 Saat     Bu Hafta GelenlerBu Hafta 

JW 60 EPP DS/YAMAÇ MODELİ
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Forum Ana Sayfa -> Yamaç Planörleri (Slope Soaring)
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
recepcyln

MesajTarih: Cmt Şub 06, 2010 1:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yanlış saymadıysam 9 kattan sonra karışım bitti . İlk deneme için fena değil ancak alttaki bantların üstüste bindiği yerler aynen duruyor ve yüzeyde rulodan kaynaklanan pürüzler var, belkide daha çok inceltmeliydim . İyi haber ise darbelere dayanıklı, elastik, gövdeyi kuvvetlendiren bir kaplama oldu. Daha dikkatli çalışılarak ve alltaki yüzey pamuk macun ile kaplanarak çok daha düzgün bir yüzey elde edilebilir.

Uygulamadan bir örnek, çekince lastik gibi esniyor. Goo nun tam kuruma süresi 24-36 saat bakalım daha sonra biraz daha sertleşecek mi?

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
mercans

MesajTarih: Cmt Şub 06, 2010 11:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Eline sağlık Recep,pamuk macun gerçekten de çok faydalı oluyor,sonuçta ağırlğı o kadar az ki, ama sanki cilalanmış gibi bir yüzey elde ediyorsun.Yüzeydeki pürüzlenmeler muhtemelen çok kaliteli rulolarla engellenebilir
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
recepcyln

MesajTarih: Pts Şub 08, 2010 12:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gövde ile kanat birleştikten sonra sıra elevonlara geldi. Önce öntarafı yuvarlatıyoruz

ve kaplıyoruz

menteşe olarak tension hinge denen bir yöntem kullanacağım bunun için yaklaşık 5 cmlik bantlar hazırlıyoruz ve bu bantları, yapışkan tarafları yarım santim kadar üst üste gelecek şekilde birbirlerine yapıştırıyoruz.

bir menteşe gurubu tarif ettiğim gibi hazırlanmış üç banttan oluşuyor ben her bir elevon için üçer gurup kullandım. Daha sonra güçlendirme ve hava geçmemesi için alttan üstten boydan boya bant ekledim.

yekeler monte edildikten sonra pushrodlar ölçülüp hazırlandı; servo tarafına gelen klevis lehimlendi.

JW 60 1330 gr la yamaç için hazır.

ama uygun koşullar için rafta biraz beklemesi gerekecek.

y<m>n

MesajTarih: Pts Şub 08, 2010 10:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Güzel uçuşlar dilerim Recep abi,birsey soracağım.Kullandığın straforun yapısı nasıl sertliği yani..?
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
recepcyln

MesajTarih: Pts Şub 08, 2010 10:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sağol.Malzeme EPP şöyle tarif edeyim; bir parça eppyi butün kuvvetimle sıkıyorum bıraktığımda hemen eski halini alıyor yani diğer köpük türleri gibi modeli tutarken bile parmağının izi çıkmıyor darbelerle formu bozulmuyor fakat bu esnek yapısı yüzünden özellikle kanatları karbon, bant vs ile desteklemek gerekiyor.
ates

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 6:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Eline sağlık Recep renkler de nefis , zevkli uçuşlar

TUR-320

35.090 ( 69 ) - 35.150 ( 75 ) - 35.160 ( 76 )
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
y<m>n

MesajTarih: Cmt Şub 13, 2010 11:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Recep abi,bizim burlarda rüzgarbu mevsimlerde bol oluyor.Benim daha önce hiç yamaç modeli deneyimim olmadı,bu modeli tavsiye edersen yapma istiyorum.Veya senin tavsiye ettiğin başlangıç türü bir yamaç modeli varmı.?
Başa dön
recepcyln

MesajTarih: Cmt Şub 13, 2010 2:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yaman bu epp kit halinde gelen bir model özellikle ds başlangıç modeli olarak kullanılıyor ve iyi uçması için iyi rüzgar gerekiyor.
http://shop.l2airframes.com/product.sc?productId=3&categoryId=4
Normal yamaç uçucusu istiyorsan zagi tarzı bir uçak bu işin tadına varmanın en kısa yolu.
Eğer yaptığın uçak kolay kırılmasın yerden seksin diyorsan EPP olması lazım ancak malzeme pahalı EPP den kendim keseyim dersen ki kit fiyatından çok fazlasına malolabilir buyüzden en iyisi epp hazır kitler mesela
http://www.combatwings.com/catalog/product_info.php?cPath=22_23&products_id=90&product_name=XR - Glider Kit
Kendin keseceksen eps ile çok güzel uçan modeller yapılıyor Ankara ve İstanbul ekiplerinin yamaç maceralarında çeşitli örnekler mevcut. Ancak belli bir süre sonra eps darbelerle formunu yitiriyor. Eğer kendin keseceksen profil olarak pw 51 i öneririm.
y<m>n

MesajTarih: Cmt Şub 13, 2010 4:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

recepcyln yazmış:
Yaman bu epp kit halinde gelen bir model özellikle ds başlangıç modeli olarak kullanılıyor ve iyi uçması için iyi rüzgar gerekiyor.
http://shop.l2airframes.com/product.sc?productId=3&categoryId=4
Normal yamaç uçucusu istiyorsan zagi tarzı bir uçak bu işin tadına varmanın en kısa yolu.
Eğer yaptığın uçak kolay kırılmasın yerden seksin diyorsan EPP olması lazım ancak malzeme pahalı EPP den kendim keseyim dersen ki kit fiyatından çok fazlasına malolabilir buyüzden en iyisi epp hazır kitler mesela
http://www.combatwings.com/catalog/product_info.php?cPath=22_23&products_id=90&product_name=XR - Glider Kit
Kendin keseceksen eps ile çok güzel uçan modeller yapılıyor Ankara ve İstanbul ekiplerinin yamaç maceralarında çeşitli örnekler mevcut. Ancak belli bir süre sonra eps darbelerle formunu yitiriyor. Eğer kendin keseceksen profil olarak pw 51 i öneririm.

Bu açıklayıcı bilgin için teşekkür ederim Recep abi,bu dediklerinden sonra zagiye karar verdim.Zagi içindemi pw51 tavsiye edersin,ben linkteki profili kullanmayı düşünüyordum.Senin düşüncen nedir..?

http://pagesperso-orange.fr/scherrer/matthieu/fwairf/zagi12.gif
Başa dön
recepcyln

MesajTarih: Cmt Şub 13, 2010 4:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet zamanında epey araştırmıştım genelde tavsiye edilen profil bu idi ama alttan menteşeli yapmak gerekiyormuş. Soonuçta daha önce kullanılanların hepsi işe yarar. Kendi adıma zaten kesim socunda çıkan profil hedeflediğimden farklı oluyordu Very Happy. Önemli olan simetri ve ağırlık merkezinin iyi olması.
zirh
Site Admin

MesajTarih: Cmt Şub 13, 2010 6:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Güzel olmuş, Recep. Bol adrenalinli ve eylenceli yamaçlar... Mr. Green
http://rcmodelairplane.tr.gg/
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Forum Ana Sayfa -> Yamaç Planörleri (Slope Soaring) Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız