|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
istifcik
Site Admin

|
Tarih: Pzr Şub 08, 2009 9:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Alp Tekin Bey, bu uçaklar, planörler bizim yaşatılması gereken, unutturulmaması yarına aktarılması gereken değerlerimiz bunları hafıza da tutmak ve yaşatmak için gösterdiğiniz çabaya öncelikle teşekkür ederim, yeni model hayırlı olsun.
Kadir _________________ Kadir İSTİFÇİ - 1963 - ESKİŞEHİR
"NEVER WALK ALONE, WALK TOGETHER"
ESHAVK - Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
http://www.teknohobi.com
TUR-168 |
|
| Başa dön |
|
 |
istifcik
Site Admin

|
Tarih: Pzr Şub 08, 2009 9:44 am Mesaj konusu: |
|
|
| Güretekin yazmış: | Ben de TAM BOY-yani 1/1-THK-IV yapmaya karar verdim.Binip uçmak için olmasa da model de olmayacak.Her şey orjinal veya orjinale yakın olacak.
Plan ana hatları ile mevcut.malzeme için araştırmalar yapıyorum.Röne KOEN abim ömrünün son demlerinde Büyükada da yazlık evin bahçesinde TAM BOY çift kanatlı ŞANÜT planörü yapmıştı.Uçuşu başarılı olmadı.Şimdi yeşilköy hava muzesinde.
Kendime ZAMAN sınırı koymadım.Yavaş yavaş malzemeyi temin edip,KİT haline getireceğim.İnşaa sonra olacak.şu anda bu boyutta bir uçak yapacak yerim yok.kit bitince müsait bir yer kiralayabilirim.
Yola çıktık,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün TÜRKKUŞU açılış günü binip resim çektirdiği bu THK IV yerli imalat PLANÖR ü yapmak,başarmak,benim için bir özlem oldu.
ALLAH ın izni ile inşaa edip,HAVA HARP OKULU na HEDİYE edeceğim. |
Güretekin ABi,
yürekten destekliyor ve kutluyorum haydi hayırlı uğurlu olsun.
Kadir _________________ Kadir İSTİFÇİ - 1963 - ESKİŞEHİR
"NEVER WALK ALONE, WALK TOGETHER"
ESHAVK - Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
http://www.teknohobi.com
TUR-168 |
|
| Başa dön |
|
 |
sansmoteur
Misafir
|
Tarih: Pzr Şub 08, 2009 11:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkür ediyorum.
Birazdan yanları balsayla kaplamak üzere atölyeye gidiyorum.Ama kaplamadan önce ölçüleri oranları bir kontrol edeceğim; sanki kuyruk kısmı merkez gövdeye göre daha iri geldi gözüme. |
|
| Başa dön |
|
 |
sansmoteur
Misafir
|
Tarih: Pts Şub 09, 2009 3:08 am Mesaj konusu: |
|
|
Kitaptaki çizimler aynı ölçekte olmayınca işler karışmış; olabildiğince dikkatle tekrar oranlayıp, yeniden inşa ettim.
Son durum budur..
 |
|
| Başa dön |
|
 |
zirh
Site Admin

Kayıt: 31 Arl 2007 Mesajlar: 2463 Konum: Muğla - Bodrum Online
|
Tarih: Pts Şub 09, 2009 11:52 am Mesaj konusu: |
|
|
| sansmoteur yazmış: | Kitaptaki çizimler aynı ölçekte olmayınca işler karışmış; olabildiğince dikkatle tekrar oranlayıp, yeniden inşa ettim.
|
Tekrar kolay gelsin..
Ülkemizde yapılmış olan , yıllarca uçmuş-üretilmiş , pilotlar yetiştirmiş bu planörün ne kendisinin , ne de doğru dürüst birkaç fotoğraf ve planlarının muhafaza edilememiş olması ne kadar acıklı bir durum...
Üzerinde çalıştığım SG-38 'in yapım aşamalarını rcgroups 'a da koymuştum. Bana bu konuda birçok e-mail ve cevap geldi..
En sonuncusu da çok enteresan. Almanya 'da Wiesbaden kasabasındaki havacılık kulübünde SG-38 den bir tane halen faal olarak var olduğunu ve özel günlerde de bu planör ile uçuşlar yapıldığını yazmış..
Bu iki planör de hemen-hemen aynı tarihlerde uçmasına rağmen , Almanlar kendi planörlerinin kıymetini bilmiş ve muhafaza edebilmişler.. _________________ Cem ZIRH - 1962 TUR-315
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.. Ziya Paşa
http://rcmodelairplane.tr.gg/ |
|
| Başa dön |
|
 |
sansmoteur
Misafir
|
Tarih: Pts Şub 09, 2009 12:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Maalesef, durum böyle..
Tekrar etmiş olacağım ama, ben çocuk iken "beşikten" arkadaşımın (babalarımız orta okuldan beri arkadaştılar) dedesi (kendisi Edirne Kız Öğretmen Okulu'nda ambar memuruydu) 1937 de Edirne de şimdi radyo kontrollü uçuşlarımızı yaptığımız Yanıkkışla'da yürütülen kurstan kalan 2 adet planörün okulun deposunda bulunduğunu söylerdi. Tabii biz o zaman bunun ne kıymetli bir hazine olduğunu idrak edemememiştik.
Çok yıllar sonra, Trakya Universitesi Hv.Kolu için yırtınırken bunların peşine düştüm. Enkazlarının bir kısmını bulabilsem, çok kıymetli bir kazanım olacaktı. Sonuçta Belediye'nin Tanzifat İşleri Müdürlüğü depolarına gittikleri bilgisine ulaştım (kulaktan dolma). Belediye'de müdür seviyesinde çalışan tanıdıklarımdan da böyle bir şeyin şimdi mevcut olmadığını öğrendim.
Kim bilir, hangi belirsiz tarihte, belki de soba tutuşturmak amacıyla imha edilmişlerdir. |
|
| Başa dön |
|
 |
sansmoteur
Misafir
|
Tarih: Pzr Şub 15, 2009 4:06 am Mesaj konusu: |
|
|
Güretekin Abi, mail attım; bir bakmanı hararetle öneririm!
"Nutkum tutulmuş" vaziyetteyim, ya da ona çok yakın! |
|
| Başa dön |
|
 |
Güretekin

|
Tarih: Sal Şub 09, 2010 12:41 am Mesaj konusu: |
|
|
THK dan erdoğan menekşe abimin,facebook tan alınmış resimlerinden bir kaç adet _________________ Güretekin DANİŞMENTGAZİOĞLU
İstanbul/Fatih/21-2-1957
_________________________________ |
|
| Başa dön |
|
 |
Güretekin

|
Tarih: Sal Şub 09, 2010 12:43 am Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ Güretekin DANİŞMENTGAZİOĞLU
İstanbul/Fatih/21-2-1957
|
| Başa dön |
|
 |
Güretekin

|
Tarih: Sal Şub 09, 2010 12:44 am Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ Güretekin DANİŞMENTGAZİOĞLU
İstanbul/Fatih/21-2-1957
|
| Başa dön |
|
 |
Tayyar
|
Tarih: Sal Şub 09, 2010 2:04 am Mesaj konusu: |
|
|
| Güretekin yazmış: |  |
Ne planördü ama!?
Dut ağacından yapılma, 7 metre olta sandalı kadar güzeldi!
Güretekin Abi,
"THK-TÜRKKUŞU / KARTAL" bahsine bir bakıver.  _________________ Alp Tekin OZAN
www.tayyar22.tr.gg |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|