|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Cronicler

|
Tarih: Cum Ekm 16, 2009 1:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu bilgiler teorik. Yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla Cessna 182nin en büyük sorunu tork, motoru sağ aşağı eğimle yerleştirmek ve pili uçak gövdesinin sağına yerleştirmek atlanmaması gereken hususlarmış.
Açıkcası ülkemizde (sanırım site adresi vermemiz yasak?) sadece 4 yada 5 uzaktan kumandalı uçak ve parça satıcısı bulabildim ve bunların arasında başlangıç için en uygun ürünlere sahip olanı Chessna gibi geldi.
Gönül isterdiki wildhawk, condor, easy star gibi köpük, üstten motorlu, pusher (motor arkadan öne itiş sağlar) modeller düzgün fiyatlara bulunabilseydi. Ancak ülkemizde bulabildiğim uçaklar arasında en uygunu c-182 gibi geldi bana.
Düzeltme: Slow Flier ve Sportster modellerinin radyolu ve simulatoörlü modellerinin şu anda ülkemizde olmadığını göz önüne alarak bu öneriyi veriyorum _________________ Ali Haydar Özemir |
|
| Başa dön |
|
 |
zirh
Site Admin

Kayıt: 31 Arl 2007 Mesajlar: 2468 Konum: Muğla - Bodrum Offline
|
Tarih: Çrş Arl 23, 2009 10:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Patlarlı model uçak uçurmak isteyen ve trainer arayışında olan modelcilere nacizane birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
Olabildiğince kanat açıklığı büyük bir eğitim modeli seçin. Büyük model sizi korkutmasın, çok daha stabil ve yavaş uçar, havada daha iyi görünür.
Mutlaka aileronları da olmalı. Uçuşlarınızı da yerleşimden, trafiğin olduğu yollardan uzakta yapın. Örnek rc eğitim modeli: Trainer 60 . Bunun uçuşunu izledim, motor stop ediyor, planör gibi süzülerek yavaşça iniyor. _________________ Cem ZIRH - 1962 TUR-315
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.. Ziya Paşa
http://rcmodelairplane.tr.gg/ |
|
| Başa dön |
|
 |
orcshn
|
Tarih: Sal Mar 09, 2010 3:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba herkese ,
Ben de yeni başlayanlardanım. Ve şuan da forumları takip ederek ve araştırarak ne yapmam konusunda bilgi edinmeye çalışıyorum. Sanırım tahmin ettiğimden daha teferruatlı bir hobby bu Geçenlerde simulatör de kullandım bir iki uçak ( daha doğrusu kullanamadım) ve her defasında yere çakıldım. Sanırım çok sabır ve istikrar göstermeliyim. Tavsiyelerinizi ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
İstikbal göklerdedir  _________________ Orçun - 1981
İZMİR |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|